Farvel Tine

21. april 2011

Tine Bryld døde natten til torsdag, 71 år gammel. For mig vil Tine Bryld altid være forbundet med de mange samtaler, hun havde med søgende, ulykkelige, forvirrede, afmægtige osv. unge i programmet Tværs på P4 på P1 på Danmarks Radio.

I halvfjerdserne hørte jeg regelmæssigt programmet, selv om jeg ret beset ikke hørte til målgruppen af unge. Jeg var nok lidt for gammel. Men jeg lyttede til ungdomsprogrammets musik og Tværs blev en natur del af lytningen. Og jeg kom til at sætte pris på hendes samtaler, der var drevet af en mærkbar solidaritet med de unge. Ikke en påtaget solidaritet, men en, der var forankret i en levende erindring om, hvordan det var at være ung, og sikkert også en følelse af stadigvæk som voksen at være udsat for livets uforudsigelighed og ubegribelighed, sådan som unge ofte oplever det.

De unge fik en kyndig, hjertevarm vejledning uden at blive formynderisk omklamret. Det var socialrådgivning af bedste skuffe. Jeg er sikker på, at der sidder mange rundt omkring i dette land med lommetørklædet i hånd og sender hende en tak og en tanke på den sidste rejse. Hvil i fred, Tine.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 kommentarer

 1. B.O Hansen kommentarer:

  Æret være hendes minde.

 2. Dennis kommentarer:

  Et stor tab :-(
  æret være minde.

 3. Gowings kommentarer:

  Læste det i S-toget hjem fra lufthavnen. En æra i ungdomsradioen og forældre/teenager relationen gÃ¥r bort med hende – det er vel ikke for meget sagt.

 4. capac kommentarer:

  @Gowings: Nej, det er ikke for meget sagt.

 5. Tina - omme i London kommentarer:

  Jeg vil gerne lige have lov til at sige det samme som ham der sagde noget foer. Det var bare det jeg ville sige – hej!
  RIP Tine!

Skriv en kommentar

205 har læst indlægget
15,018