Roskilde Festival 1973 – Fumble

8. maj 2011

Her til formiddag har jeg været med Fruen i Den gamle By for at deltage i Kagedagen. Sønderjysk kaffebord med klaverakkompagneret fællessang fra Folkehøjskolesangbogen. Efterfølgende gik vi rundt i området for at se, hvad der var af nyt. Ud over en ganske interessant udstilling af LP-pladecovers og den til stadighed fascinerende, gammeldags radioforretning, hvis udvalg af klenodier var vokset, så faldt mit blik på en port med gamle plakater. Blandt andet ovenstående fra Roskilde Festival 1973. Og som man kan se, var hovednavne dengang Strawbs, Fairport Convention og Fumble.

Jeg må indrømme, at jeg havde helt glemt revival-bandet Fumble. Måske siger det noget om, hvor musikken bevægede sig hen dengang i 1973, hvor jeg begyndte på universitetet og der var omkring 170.000 arbejdsløse.

Fumble eksisterede fra 1967 til 1982 og specialiserede sig i at spille kendte rocknumre. Det sjove var, at de primært gjorde sig ved festivaler og til dels på engelsk tv. Ikke som pladeudgivende band. Måske var det et forvarsel om de mange revivalfestivaler, som siden dengang er blevet en tilbagevendende begivenhed, bl.a. i min fødeby Esbjerg, hvor både tresserne og firserne dyrkes med succes.

Fumble hed slet ikke Fumble til at begynde med, men derimod Baloons. Først i 1971 tog de navneforandring. Det skete i forbindelse med udgivelse af deres første album, som bare hed Fumble. Af en eller anden grund kastede David Bowie sin kærlighed på gruppen og inviterede dem med som opvarmningsband på sin Ziggy Stardust-turné i USA i 1973. Måske afspejlede det Bowies egen forkærlighed for rockcovers, men i hvert fald var deres optræden på turnéen baggrunden for invitationen til Roskilde., hvor de optrådte den 30. juni og d. 1. juli ( i følge bandets egen hjemmeside).
For at det ikke skal være løgn, så lykkedes det også for Fumble at komme på den danske Top 10-liste, Tipparaden, i ugerne 25-27 med Hallo Marylou.
I 1974 udsendte de endnu et album, Poetry in Lotion, der havde albumcover af Hipgnosis, der dengang var state of the art inden for coverudformning.
Fumble fortsatte med at turnere frem til 1982, hvor de lagde turnevirksomheden på hylden og holdt sig til enkelte optrædener rundt omkring. I 1979 var de backinggruppe for bl.a. P. J. Proby og Shakin Stevens i Londonopsætningen af musicalen “Elvis”, og samme år var iført lyserødt dress en af retro-attraktionerne i tv-showet “Jack Good’s Oh Boy”.
Ud over de to officielle album er der i 1979 udgivet et bootlegalbum med live-optagelser.

Youtube giver nogle eksempler på bandets kunnen. Et absolut kompetent kopiband, hverken mere eller mindre…

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

782 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62