Sangskriveren Lamont Dozier fylder 70 i morgen

16. juni 2011

Heatwave (Martha and the Vandellas), Where did our Love go, Baby Love, Come and See Me (The Supremes), How Sweet it is to be loved by you (Marvin Gaye), I Can’t Help Myself (Four Tops), Baby I Need Your Loving (Johnny Rivers), You Keep Me Hanging On (Vanilla Fudge), Give Me Just A Little More Time (Chairmen of the Board) og Band of Gold (Freda Payne) er blot et skønsomt udvalg af de hits, som sangskrivertrioen Holland-Dozier-Holland har på samvittigheden. Og alle lå på top 10, da de kom ud, og de fleste som nr. 1. I tresserne og langt ind i halvfjerdserne var de tre herrer levandører til noget af den bedste sorte popmusik, som unge kunne fordrive deres tid med.

I morgen fylder Dozier – Lamont Herbert Dozier – 70 og kan som sangskriver, arrangør og producer se tilbage på en imponerende karriere, der ikke mindst var ansvarlig for skabelsen af den såkaldte Motown Sound.

Sideløbende med sin sangskriver- og pladeselskabskarriere har Lamont Dozier også optrådt som sanger i forskellige sammenhænge. Som medlem af gruppene The Romeos, Holland-Dozier og (Ty Hunter and) The Voice Masters, og som solist under kunstnernavnet Lamont Anthony og i eget navn.

Selv om hans karriere nåede sit zenith i tresserne og de tidlige halvfjerdsere har han dog været aktiv og været med til at sætte sit præg på popmusikken i årtierne frem. Dels har flere kunstnere genindspillet hans og de andres sange med succes – fx Linda Ronstadt og Phil Collins. Men han har også været sangleverandør til fx Simply Red, Allison Moyet og Phil Collins. Nævnes skal det også, at han på det seneste har øst af sin viden om populærmusik og -kultur på University of Southern California.

Four Tops i en gammel belgisk tv-optagelse med I Can’t Help Myself (bemærk, hvordan pigerne er ellevilde ned i salen…)

2 kommentarer

  1. Torben Bille kommentarer:

    Four Tops Fourever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. capac kommentarer:

    @Torben: Ja, en fantastisk gruppe!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

151 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62