Beirut – The Rip Tide

30. august 2011

Beirut drejer sig om musikeren og sangskriveren Zachary “Zach” Francis Gorden. Beirut er hans projekt og gruppe. Den 25-årige Zach begyndte sin karriere som jazztrompetist, men en længere dannelsesrejse til Europa åbnede hans ører for bl.a. Balkanmusikken. Og det åbnede døren til hele det musikalske kontinent, vi i dag kalder World Music.

Tilbage i USA begyndte Zach at studere og indspille sin egen musik i sit soveværelse. Optagelserne blev siden til Beiruts debutalbum “Gulag Orkestar“, der udkom i 2006 på det lille Ba Da Bing Records. Den er siden blevet fulgt op af The Flying Club Cup, der kom i 2007, var indspillet i et rigtigt studie og demonstrerede, at Zachs interesse for mere eller mindre eksotiske stilarter – ikke mindst fransk chancon – var vokset i mellemtiden.

Beiruts stil er svært at beskrive kort. Zach og vennerne blander med løs og generøs hånd alskens stilistisk elementer og itonesætter dem med instrumenter, som ellers ikke er langt fremme i rockens lydbillede. Der er noget både arkaisk og eksotisk over lydbilledet. Det er som at blive sat tilbage i tiden, og stemningen kan tider minde om gamle Hollywood-B-film fra fyrrerne. Samtidig er Beiruts sange meget iørefaldende og bevægende.

Nu er Zach og Co. aktuelle med deres tredje album – Rip Tide – der kan høres i sin fulde længde her. Jeg kender ikke noget, der lyder som Beirut – og det skal forstås som en anbefaling…

2 kommentarer

  1. Gowings kommentarer:

    Jeg ved det er en irriterende bemærkning, men denne gang synes jeg måske den passer mere end andre: ville Beatles have lydt sådan, hvis deres debut var faldet 50 år senere?

  2. capac kommentarer:

    @Gowings: Jeg bilder mig ind, at jeg forstår, hvor du vil hen. I hvert fald er en parallel til Beatles og Beach Boys i Beiruts sugen til sig af musikalske inspirationskilder. I hvert fald er Beirut for mig et pragtfuldt eksempel på, hvor grænseløs musikken efterhånden er blevet.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

208 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62