Denny Laine og the Summer of Love: Say you don’t mind

4. september 2011

Sangskriveren, guitaristen og sangeren Denny Laine er nok mest kendt for sin tid i Moody Blues og – især – i Wings. Inden Laine som 20-årig kom med i Moody Blues i 1964 havde han udstået læretiden i Denny Laine & the Diplomats, hvor han spillede sammen med bl.a. Bev Bevan, som siden satte sit præg på Move og Electric Light Orchestra.

Efter to succesfulde år med Moody Blues fortsatte Laine i The Electric String Band, Balls og Ginger Baker’s Air Force. Hverken The Electric String Band eller Balls kom længere end til at få udsendt nogle få singler, der aldrig viste sig i den øverste del af hitlisterne. Heller ikke Ex-Cream-trommeslageren Ginger Bakers fusionsrock blev den store succes, trods to albums og interesseret omtale i musikpressen.

Undervejs mod Wings fik Denny Laine dog indspillet en single i eget navn, som fik succes. I 1967 fik Laine udgivet den charmerende, let psykedeliske “Say You Don’t Mind”, som kan ses i den efterfølgende fine video. Laines egen udgave hittede ikke, men det gjorde ex-Zombie-sangeren Colin Blunstones mere traditionelle, strygerindsmurte udgave. Selv om Blunstone er en fantastisk sanger, så fortjente Laines version en større succes. Den er langt mere opfindsom i arrangement og udførelse.

I 1971 kom Laine så med i Paul McCartneys Wings, hvor han blev i samfulde 10 år. I midten af firserne blev Laine erklæret personlig konkurs, efter at have solgt sin del af rettigheder til “Mull of Kintyre” til Paul McCartney. Men Laine er fortsat med at optræde og indspille soloplader, selv om der ikke har været så stor opmærksomhed omkring ham. Efter sigende skriver han – som så mange andre musikere i den generation – på sine erindringer.

2 kommentarer

 1. Frankie kommentarer:

  Øvvvvv
  Lige opdateret forlyder det at Denny Laine lige er gået bort.

  79 år gammel efter noget tids sygdom og på dagen for 50 års jubilæet for Band on the ru, pladen som Denny havde stor indvirkning på.

  Trist for en som fulgte Denny og wings i sine teen age år og også først i 80 erne med japanese gears og anyone Can fly

  Han havde sine nedture med et stoffyldt samliv med jojo, spillegæld, konkurs m.m. Men også en spillemand af den ypperste slags.

  Æret være hans minde

 2. capac kommentarer:

  @Frankie: Du kom mig i forkøbet med den triste nyhed. Endnu en musiker af format, der betaler prisen for et hårdt liv i den branche. Ikke alle bliver vegetarer og afholdsmænd; se bare Macca himself. Og en jubilæumsudgave af Band on the Run med demooptagelser er lige på trapperne, så vi kan fryde os over dette fortræffelige band, Wings.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

360 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62