Rolling Stones og The Ed Sullivan Show

10. september 2011

Når det drejer sig om promoveringen af populærmusikkens kunstnere i Guds eget land, så er det ikke til at komme uden om The Ed Sullivan Show, som løb over de flimrende tv-skærme derovre fra juni 1948 til juni 1971 med Ed Sullivan som ankermand og centrum for de ialt 1068 udsendelser. Buddy Holly var der. Det samme var Bob Dylan, The Beatles og The Rolling Stones. Blot for at understrege, hvor vigtig programmet var, når det drejede sig om at komme ud til masserne.

Med digitaliseringen og de nye medier er det blevet muligt for os europæere at få indblik i, hvad amerikanerne kunne opleve dengang. Det er jo kun udsnit, fx med Elvis og Beatles, vi har fået lov til at smage på dengang, det begyndte.

Meget er udgivet nu af Ed Sullivan-industrien. Og meget har cirkuleret på bootlegplader, -CD’er og -DVD’er. Og nu bliver det langt om længe muligt at opleve The Rolling Stones’ ialt fem optrædener (17 sange) på en ny dobbelt-dvd med titlen The Ed Sullivan Show Starring the Rolling Stones. Udgivelsen, der dækker gruppens optrædener i årene 1964-1965, kommer primo oktober og bliver måneden efter fulgt op af en deluxe-udgave med ekstramateriale.

Det interessante ved dvd-er er ikke kun, at alle optagelser med Stones er med, men at man får udsendelserne i deres helhed – dvs. med andre medvirkende kunstnere, fx Tom Jones og Louis Armstrong.

Medens vi er ved det med dvd-udgivelserne, så kommer der også snart en optagelse fra Rullestenenes 1978-turné, Some Girls Live in Texas 1978.

Some Girls-turnéen huskes af inkarnerede Stonesfans som en af de mest energiske og vellykkede i årene efter Exile from Main Street-højdepunktet. Og den nye udgivelse skulle vise bandet fra deres bedste koncertside. Og det siger jo ikke så lidt.

Appetitvækkende oversigt over fremførte numre:

1) Let It Rock

2) All Down The Line

3) Honky Tonk Women

4) Star Star

5) When The Whip Comes Down

6) Beast Of Burden

7) Miss You

8 ) Just My Imagination (Running Away With Me)

9) Shattered

10) Respectable

11) Far Away Eyes

12) Love In Vain

13) Tumbling Dice

14) Happy

15) Sweet Little Sixteen

16) Brown Sugar

17) Jumpin’ Jack Flash

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

308 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62