Mariachi el Bronx – når punk bliver til mariachi eller noget…

20. oktober 2011

Man fristes til at kalde det musikalsk skizofreni: Et hardcore punk-band, der også spiller mariachimusik. Ikke desto mindre er det, hvad det Los Angeles-residerende band The Bronx gør, når bandet kalder sig El Bronx.

The Bronx blev dannet i 2002 af sangere Matt Caughtran, guitaristen Joby J. Ford, bassisten James Tweedy og trommeslageren Jorma Vik. Og det har udsendt tre eponyme album (i 2003, 2006 og 2009), der får Metallica til at lyde som et band, der for længst er blevet angrebet af Metal(lica)træthed.

Men i 2007 besluttede gruppen af få en ekstra identitet. The Bronx fik et alter ego ved navn El Bronx, der spiller renlivet, uforfalsket mexikansk mariachi. El Bronx har indtil videre indspillet to – eponyme – album. Det første kom 2009 og det næste er udkommet i august i år.

Efter sigende optræder de to grupper ved samme koncerter og spiller hver deres afdeling… Men det er kun for en overfladisk betragtning, at der skulle være tale om ‘personlighedsspaltning’. Gruppen forklarer selv et sted, at såvel punk som mariachi er vigtige stilarter i det sydlige Californien, hvor de eksisterer ganske harmonisk side om side.

Den nye udgave af Mariachi El Bronx udkom i august måned og demonstrerer med al ønskelig hørbarhed, at gutterne tager mariachimusikken lige så blodigt alvorlig som punken. Hvis man ikke vidste bedre, ville man tro, at der var tale om en flok mexikanske indvandrere, der på amerikansk spillede deres hjemlands vemodige sange. Det eneste, der minder en om, at det ikke forholder sig sådan, er forsanger Matt Caughtran, hvis stemme er så amerikansk som apple pie.

El Bronx færdes velbevandret i de forskellige stilarten inden for mariachimusikken – bolero, norteno, cumbria etc. – og fremfører de iørefaldende sange i typiske arrangementer med masser af akustiske strenge og blæsere.

Her er passionerede, dansante sager som den medrivende “48 Roses”, som indleder pladen, smægtende ballader som “Fallen” og legende pasticher på tradionel mariachi som fx “Norteno Lights”.

Hvis man er til mariachi, så er det svært at sætte en finger på Mariachi el Bronx. Det skulle da lige være, at det kunne være interessant, hvis Bronx og El Bronx mødtes musikalsk! Punk El Bronx. Se det ville være et spændende møde.

 

El Bronx – 48 Roses

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

152 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62