The Greencards – australsk-engelsk bluegrass

20. oktober 2011

Kan man eksportere bluegrass til USA? Ja, det kan man åbenbart. I hvert fald er der lykkedes for den australske gruppe The Greencards. Og ikke nok med det. Det lykkedes for The Greencards som de første “fremmede” at indtage førstepladsen på Billboards Bluegrass-hitliste med deres andet album Viridian (2007), og de blev inviteret på turné med selveste Bob Dylan – og det er ikke alle beskåret at varme op for his Bobness.

Ovenstående understreger blot en pointe, jeg flere gange har fremført i denne blog: At musikken er blevet globaliseret i en grad, der gør det lidt meningsløs at forsøge at forankre den et bestemt sted på globussen.

The Greencards består af grundlæggeren, englændren Eamon McLoughlin og de to australiere Kym Warner og Carol Young. Efter at have gjort et solidt og godt indtryk Down Under med debutpladen Movin’ On (2003), som gruppen selv havde finansieret og udgivet, fik de kontrakt med et indieplademærke, Dualtone, og blev udråbt til at være årets bedste nye band ved Austin Music Award-uddelingen. Dualtone genudgav debutpladen, der solgte godt og banede vejen for album nr. 2, Weather and Water (2005), som gruppen fik frie hænder til at indspille.

Blandt andet i kraft af en musikvideo fik The Greencards hul igennem til det amerikanske marked via CMT – Country Music Television. Og efter turnéen med Dylan og med Willie Nelson trak The Greencards teltpælene op og slog sig ned i Nashville, Tennessee. Og siden har det fået et fast greb om det amerikanske bluegrass-country-americana-publikum. I 2009 kom Viridian, og den plade blev fulgt op af Fascination (2009) og senest af Buy A Brick fra i år.

Lige her kan du høre The Greencards fremføre sange fra den nye plade.

TimeFascination

Skriv en kommentar

162 har læst indlægget