Doc Pomus & Mort Shuman

13. juni 2007

Jeg har tidligere skrevet om den fine, nu afdøde, amerikanske sangskriver Doc Pomus. I den forbindelse glemte jeg vist at nævne, at Pomus arbejde tæt sammen med en anden ferm sangskriver, Mort Shuman (ved nærmere eftersyn: Nej, det gjorde jeg ikke…). Shuman, der døde alt for tidlig i en alder af kun 54 år i 1991, blev især kendt for netop sit samarbejde omkring en række pop- og rockhits, fx Elvis Presleys Viva Las Vegas.
Samarbejdet med Pomus, der efter The British Invasion også førte dem til England, hvor de skrev numre til de nye navne, endte i 1965. Herefter slog Shuman sig ned i Frankrig, hvor han leverede sange til Frankrigs Elvis Presley, Johnny Hallyday, og begyndte sin egen solokarriere. Ud over en række fine albums, der i dag er samlerobjekter for feinschmeckere, gjorde han sig bemærket ved at oversætte den legendariske belgiske sanger og sangskrivers Jacques Brels sange til amerikansk. Og han var ophavsmand til den succesfulde Broadway-opsætning Jacques Brel is Alive and Well and Living in Paris.
I år er der udkommet en cd med sange fra Doc Pomus & Mort Shumans fælles samarbejde: The Pomus & Shuman Story: Double Trouble 1956-1967. På pladen giver en lang række af datidens kunstnere deres versioner af partnerskabets iørefaldende sange:

1. (Wake Up) Miss Rip Van Winkle – TIBBS BROTHERS
2. Lonely Avenue – RAY CHARLES
3. I Ain’t Sharin’ Sharon – BOBBY DARIN
4. Hushabye – MYSTICS
5. It’s Been Nice – MARTY WILDE
6. (Marie’s The Name) His Latest Flame – DEL SHANNON
7. Angel Face – JIMMY DARREN
8. Turn Me Loose – FABIAN
9. A Teenager In Love – DION AND THE BELMONTS
10. Hey Memphis – LAVERN BAKER
11. Save The Last Dance For Me – DRIFTERS
12. Go Jimmy Go – JIMMY CLANTON
13. Too Good – LITTLE TONY AND HIS BROTHERS
14. Seven Sins – BARRETT STRONG
15. So Close To Heaven – RAL DONNER
16. First Taste Of Love – BEN E. KING
17. Can’t Get Used To Losing You – ANDY WILLIAMS
18. All You Gotta Do Is Touch Me – BOBBY VEE
19. A King For Tonight – BARRY DARVELL
20. Suspicion – TERRY STAFFORD
21. Seven Day Weekend – GARY U.S. BONDS
22. Spanish Lace – GENE McDANIELS
23. Double Trouble – ELVIS PRESLEY
24. I’m Gonna Cry ‘Til My Tears Run Dry – IRMA THOMAS
25. Stop – HOWARD TATE
26. Say Those Magic Words – McCOYS

Videosmagsprøver:

Her er en video med det 16-årige pigeidol Fabian, der giver parrets Turn me loose:

– og samme sang med en meget ung Cliff Richard, der har lært et og andet af forbilledet Elvis…:

Her kan man se og høre Dion & The Belmont give Teenager in Love.

Save the Last Dance for Me – i en nyere udgave med Bruce Willis (fra filmen Sin City).

Elvis – i en sjælden filmtrailer – giver titelsangen Double Trouble med flere…:

3 kommentarer

  1. Erling Nielsen Drejer kommentarer:

    Kan du hjælpe mig med at finde ud af hvem der har skrevet, Save the last dance for me, og hvem der indspillede den første gang.
    Venlig hilsen
    Erling
    rling@post.cybercity.dk

  2. capac kommentarer:

    @ErlingNielsenDrejer: Ja, Save the Last Dance for me er skrevet af netop Doc Pomus og Mort Shuman. Og sangen blev først indspillet af Ben E. King og The Drifters. Det var i 1960, hvor sangen blev nr. 1 på den amerikanske hitliste. Siden er den jo blevet indspillet af mange andre. Selv holder jeg meget af den version, John Lennon indspillede sammen med Harry Nilsson på albummet Pussycats i 1974.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

723 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62