Abbey Road studierne fyldte 80

Author:

I går fyldte de berømte Abbey Road Studier 80 år. De studier, hvori The Beatles (og mange, mange andre) begik deres væsentligste indspilninger. At bandet også lod et af deres album døbe efter gaden, hvor studierne ligger, var med til at sætte skub i berømmelsen.

Det begyndte med Sir Edward Elgar i spidsen for London Symphony Orchestra, der indspillede Land of Hope and Glory. Og dagen før jubilæet blev studiet overdraget til Universal som led i en stor handel. Et stykke engelsk kulturhistorie gled over på franske hænder – med alt, hvad det har af historiske undertoner og symbolik. Om Abbey Road Studierne står om yderligere firs år, tja, det er ikke godt at vide, eller måske snarere: godt ikke at vide…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *