The Byrds i biografiens vold

20. december 2011

Amerikanske forfattere betales pr. trykt side, har jeg hørt. Det tror jeg gerne. I hvert fald forklarer det, hvorfor mange amerikanske bøger lider af voluminøs elefantiasis. Edb-manualer på tusindvis af sider, romaner på den forkerte side af 500 osv.

Jeg kom til at tænke på dette fænomen og på tanken om begrænsningens ædle kunst (som skulle være enhver skribents og kunstners dyd i følge Goethe), da jeg læste om Johnny Rogans nye biografi om The Byrds. Rogan er allerede kendt for sin omfangsrige Byrds-biografi fra 1999 – Timeless Flight Revisited – der fyldte hele 768 sider i hardback-udgaven. Men Rogan har åbenbart ment, at der var mere at fortælle. I hvert fald har han udsendt Requiem For The Timeless på hele 1152 sider – og det er vel at mærke kun Bind I!

I følge oplysningerne har Rogan interviewet alle, der har været med i gruppen og haft forbindelse med gruppen – selv groupierne – for at finde stof nok til sit storværk. Jeg vil overlade det til andre at læse dette værk – og nøjes med at lytte til gruppens musik, for det er der, vi finder ‘sandheden’ om The Byrds: Turn, Turn, Turn.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

191 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62