Tilfældighedernes spil: The Someones “Under the Boardwalk / Louie-Louie”, single 1965 indlemmet i samlingen

13. februar 2012

Tilfældighedernes spil råder. Forleden omtalte jeg den danske pigtrådsgruppe The Someones. Og jeg har tidligere omtalt deres single "Under the Boardwalk /Louie-Louie" (1965, Sonet T7186), som Jørgen Mylius spillede i sine programmer i midten af tresserne. Singlens to numre er klassiske rocknumre af den slags, ethvert pigtråds- og beatorkester kunne og måske endda havde på repertoiret.

"Under the Boardwalk" blev indspillet første gang i 1964 af The Drifters. Og siden er sangen, der er skrevet af Kenny Young og Arthur Resnick og handler om et ungt pars intimiteter under badebroen, blevet indspillet af et hav af kunstnere. Ud over de danske pigtrådsgrupper kan nævnet Rolling Stones og Beach Boys.

Richard Berrys "Louie-Louie" er fra 1955 og er også en rock-standard. The Kingsmen fik et pænt hit med den i 1963, og det var nok den, der inspirerede mange af beatgrupperne. Berry indspillede selv sangen med sit band The Pharaohs i 1957, hvor den var B-side. Pladen solgte vist ganske godt og hittede lokalt i San Francisco-området, men viste sig ikke på den nationale liste.

Men nummeret med omkvædet, der følger den basale basgang (Louie Louie, oh no

Me gotta go/Aye-yi-yi-yi, I said/Louie Louie, oh baby/Me gotta go…), var som skabt til unge bands, der skulle lære at spille pigtrådsmusik. Også denne sang handler om et ungt kærestepar og er blevet genstand for mange fortolkninger. Otis Redding er Beach Boys er blandt de kendte kopister. Og sangen har stået model til The Kings "You really got me" og The Troggs’ "Wild Thing". Altså en arketypisk rocksang.

En sjov ting at bemærke er, at sangens titel skrives "Louie-Louie" – med bindestreg – på Someones’ single, men den korrekte titel er uden bindestreg eller andre skilletegn. En af den slags småting, nørder går op i…

I dag ville tilfældighedernes terningekast så, at jeg fik indlemmet et fint eksemplar af netop den single. Velholdt vinyl, velholdt cover. Til foræringspris.

4 kommentarer

  1. susling kommentarer:

    Louie-Louie er en af mine absolut all time greatest! En af mine katte – min smukke main coon blanding – var opkaldt efter præcis dette nummer. Louie-Louie rÃ¥bte jeg og den kom straks springende hen til mig i al sin ynde og coolness.

  2. capac kommentarer:

    @susling: Så kan det ikke blive højere! :)

  3. Claus1 kommentarer:

    @susling:Haha…det lyder morsomt.

    @capac: Orv…tillykke !

  4. capac kommentarer:

    @Claus1: Ja, det er lidt sjovt at sidde med den i hånden. Lidt som at møde en gammel klassekammerat fra barndommen! ;)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

676 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62