For 55 år siden – Ray Charles debuterer

14. april 2012

Her i bloggen er jeg lidt optaget af rockens oprindelse. Og kigger man på omslaget til Ray Charles’ første album fra 1957 kan man se, at den kategoriseres som "rock’n roll". Men lægger man øre til det Jerry Wexler-producerede album, der i tidens ånd var stykket sammen af forudgående singleudspil plus det løse, så hører man en perlerække af gospel-, blues-, R&B- og jazz-baserede sange. Men det var vel også det, rock’n roll var – i hvert fald indtil Elvis tilførte en hidtil uhørt portion hvid, sensuel kropslighed.

Jeg kan huske, at der var mange af de danske pigtråds- og beatgrupper i tresserne, der nævnte Ray Charles som inspirationskilde, når de blev interviewet i popbladene eller radioen. Fx forsangeren i The Defenders, afdøde Flemming Sørensen. Allerede dengang aftvang Charles sig respekt – og man forstår det, når man genhører dette debutalbum, der lyder, som var det blevet optaget i går.

Ray Charles plade blev genudsendt i 1962 under titlen Hallelujah I Love Her So, opkaldt efter en af Charles mest kendte sange, der også er med på pladen.

I got a woman

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

215 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62