Når internetpirater slås – Pirate Bay vs. Anonymous

Author:

Så har man set det med! Kampen om internettet og den frie fildeling fortsætter ufortrødent og senest er to repræsentanter for internettets fribytteri – The Pirate Bay og hackergruppen Anonymous – røget i totterne på hinanden. Det sker efter, at Anonymous har angrebet sitet Virgin Media og lukket den ned. Hackernes angreb følger efter en domstolskendelse om, at sitet skulle lukkes på grund af krænkelser af copyright.

Pirate Bay har fordømt Anonymous’ handling på sin Facebookside med følgende ord: "Vi opmuntrer IKKE til den slags handlinger. Vi tror på et åbent og frit internet, hvor enhver kan udtrykke sine meninger. Selvom vi er helt uenig med dem og selv om de hader os". Anonymous til gengæld mener, at dommen er udtryk for censur – og derfor effektuerer de dommen…

Anonymous har i øvrigt fået en del omtale på nettet, fordi de har lanceret deres egen gratis musiktjeneste – anontune.com – der angiveligt samler musikstrømme fra alverdens tredje-parts-kilder og giver brugerne mulighed for at lave deres egne playlister og dele sangene med andre. Lidt à la YouTube-modellen – og efter sigende helt uden for pladeselskabernes juridiske aktionsradius. Projektet er endnu i sin vorden, så vi får se, hvor langt det realiseres…

I følge New Musical Express sejler piraterne stadigvæk uforfærdet på Piratbugten. Der skulle være 3.7 millioner brugere af tjenestens illegale ydelser alene i Storbritannien – og 30 millioner på verdensplan.

Den seneste lille konflikt mellem Anonymous og Pirate Bay illustrerer, at der slet ikke eksisterer nogen konsensus om, hvordan internettets frihed skal forstås. Det minder lidt om et af demokratiets egne paradokser: At friheden – fx ytringsfriheden – skal gælde for såvel Thor som Loke. Friheden gælder også for dem, der ikke er yndere af samme frihed…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *