“I was Kaiser Bill’s Batman” – en kuriositet af Roger Cook & Roger Greenaway

13. juni 2012

Sangskriverteamet Roger Cook og Roger Greenaway var oprindeligt sangere og musikere i bandet The Kestrels, men da de begyndte at skrive sange sammen i starte af tresserne, viste det sig, at de havde større succes med at lave sange til andre. De fik deres første store hit, da The Fortunes hittede med “You’ve got your Troubles” i 1965.

I første omgang droppede Cook og Greenaway dog ikke drømmen om selv at slå igennem som sangere og musikere. Som duo kaldet David and Jonathan lykkedes det dem da også – lidt paradoksalt – at få et større hit med en version af Beatles’ “Michelle” og en mindre med den selvskrevne “Lovers of the World unite”. Men det skulle vise sig, at andre havde mere held med at indspille deres sange – og i slutningen af tresserne drog de konsekvensen og slog sig ned som fuldtidssangskrivere for andre.

Blandt de mange, der har haft glæde af deres sange kan nævnes: Cilla Black (“Something Tells Me Something’s Gonna Happen Tonight”), Andy Williams (“Home Lovin’ Man”), The Congretation (“Softly Whispering I Love You“), Joe Dolan (“It Makes No Difference”), The White Plains (“My Baby Loves Lovin'”), The Hollies (“Gasoline Alley Bred”), Gene Pitney (“Something’s Gotten Hold of My Heart”) og Blue Mink (“Good Morning Freedom”). Roger Cook sang i øvrigt med i sidstnævnte gruppe, for de to sangskrivere kunne ikke helt holde sig fra scenen.

Det var også Cook og Greenaway, der skrev den meget iørefaldende kuriositet “I was kaiser Bill’s Batman” til Whistling Jack Smith. Nummeret er en kuriositet, fordi den fløjtes (med munden). Bag navnet Whistling Jack Smith gemmer sig John O’Neill, der blev engageret af The Mike Sammes Singers til opgaven. I 1967 lå den ti uger på den danske top 20 med en 3. plads (i to uger som bedste placering. Under sig havde Fløjtende Smith navne som Herman’s Hermits, Petula Clark, Tom Jones, Jimi Hendrix, The Beatles, The Monkees, Frank & Nancy Sinatra og andre af datidens koryfæer.

Mit singleeksemplar er med det ovenfor afbillede omslag. Om sangen er en klassiker, kan man godt sætte spørgsmålstegn ved (som Torben gør i en kommentar), men en kuriositet i pophitverdenen er den. B-siden “The British Grin and Bear” (skrevet af Walker og Raymone) er også et fløjtenummer, men nok ikke helt så kuriost. I hvert fald ikke så memorabelt. Plademærket var Deram (DM112), og det var vist den første plade, Deram hittede med i USA…

3 kommentarer

  1. Jan Dorscheus kommentarer:

    Hej – flot beskrivelse af Kaiser Bills Batman.
    Jeg vil meget gerne købe din single, hvis du er interesseret.
    Har ledt efter denne gule udgave i mange ̴r Рhavde singlen som barn (̴rg. 1964).

    Eller måske andre ser denne besked og ønsker at sælge et eksemplar.

    Mvh JanD

  2. capac kommentarer:

    @Jan Dorscheus: Jeg har desværre et meget nostalgisk forhold til mine gamle singleplader, så den gule single er ikke til salg for penge. Men måske er der andre derude, der vil af med arvegodset?!

  3. Jan Dorscheus kommentarer:

    Tak for svaret Рfuldt forst̴eligt. Jeg h̴ber p̴ at finde et eksemplar en dag.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

759 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62