The Association – en supervokalgruppe genudgivet

14. juni 2012

Engang i 1970 byttede jeg ovenstående plade med The Association med The Doors’ Morrison Hotel. En af mine forældres naboer arbejde på Thule-basen og var vendt tilbage med en stuevæg af album, som var indkøbt oppe på basen til priser, vi andre kun kunne drømme om. Og jeg fik mulighed for at få fat i den nye Doorsplade. Det var bestemt ikke noget dårligt bytte, for Morrison Hotel er en af mine favoritplader med Doors – og i det hele taget.

At det gik ud over The Association var lidt tilfældigt. Dengang bugnede pladereolen ikke, og måske har jeg tænkt, at jeg nok kunne få fat i sanggruppen The Association en anden gang. Nu er chancen for at få opdateret The Association på reolen så der igen. for om kort tid udkommer The Complete Warner Bros. and Valiant Singles Collection, der som titlen siger indholder alle de singler, som gruppen indspillede for de to plademærker. Som Greatest Hits-albummet fra 1968 (!) antyder, så blev The Association dengang i allerhøjeste grad opfattet som singlehitleverandører af højt profileret vokal sunshine. Men de fire album, der gik forud for Greatest Hits-opsamlingen, viste, at den fremragende sanggruppe rummede langt mere end den overfladiske pænhed, der blev deres image, og som ikke helt passede ind i tidsånden omkring ’67 og ’68 . The Association var både til den ubekymrede hitlistepop og den progressive folkrock. Og det var et problem. Dengang.

2 kommentarer

  1. torben bille kommentarer:

    Dobbelt-cd’en er kun en i en række af genudsendelser med denne undervurderede gruppe:
    http://www.torbenbille.dk/kritik/association-flippere-med-slips/

  2. capac kommentarer:

    @torben: Du kom mig i forvejen med det link! Og ja, heldigvis har pladeselskaberne ikke glemt dem…

Skriv en kommentar

243 har læst indlægget