For 40 år siden: Brødrene Olsen – Olsen

12. november 2012

I denne uge for 40 år siden kom brødrende Jørgen og Niels “Noller” Olsen ind på Hitparaden med sangen “Jimmie loves me”. I løbet af de næste par uger avancerede singlen fra syvende pladsen til andenpladsen, og den ville givetvis være havnet på førstepladsen, hvis ikke Lille Palle havde forhindret det med sin let frivole landeplage “Hængepilen (Jeg Er Så Ked A’ Den Hænger Ned A’)”. Men hele nitten uger fik brødrene med sangen, og dermed overgik duoen deres egen debutsingle og kendingssang “Angelina”, der havde klaret fire uger på samme liste.

Singlesuccessen afspejler den succes, som duoen fik det år, hvor de debuterede som duo med det grafisk set prunkløse album Olsen. Når man beskuer coveret i dag – et kedeligt hvidt cover med de to brødre gengivet med mutte ansigter i sort-hvidt, så er det svært at forestille sig, at pladen blev en kæmpesucces med salgstal i omegnen af 100.000, og duoen blev genstand for et sandt teenagepigefanshysteri, der bragte mindelser om Beatlemania frem i bevidstheden.

De to unge herrer var allerede veteraner i musiklivet. I 1965 havde de sammen med Morten og Niels Thybo (som senere markerede sig i jazzsammenhænge) dannet bandet The Kids, der vandt et mesterskab i pigtrådsmusik i Forum i 1967. Bandnavnet The Kids passede godt. De fire drenge var henholdsvis 15, 11,10 og 9 år gamle. Idoldyrkelsen af duoen holdt et årstid. Og allerede med det opfølgende album, det prestigeøse UNICEF-støttede projekt For The Children Of The World ramte de forbi teenagepopsegmentet med mere krævende mainstreampop.

Coverfotoet er taget af Jan Persson (tak for oplysningen, Torben!)

4 kommentarer

  1. Gowings kommentarer:

    Jeg er altsÃ¥ ikke bange for at indrømme at de første albums, ‘Olsen’ og ‘For what we are’, stadig holder…

  2. capac kommentarer:

    @Gowings: Bestemt.

  3. torben bille kommentarer:

    Coverfoto: Jan Persson

  4. capac kommentarer:

    @Torben Bille: Tak for oplysningen. Det er noteret i indlægget.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

664 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62