Tony Hicks – guitarist og sanger i The Hollies – fyldte 67

17. december 2012

Selv om Tony Hicks bestemt ikke faldt i et med baggrunden på de fotos, man finder af The Hollies, så har han i overført betydning ofte stået i baggrunden af de andre bandmedlemmer, især skolekammeraterne Graham Nash og forsanger Allan Clarke. Og det er lidt uretfærdigt. For ikke alene var Hicks en af de bedste guitarister i de britiske tresser-beatgrupper, men hans stemme var også en vigtig del af bandets varemærke: vokalharmonierne. Dertil skal lægges, at Hicks sammen med Clarke og Nash var med til at skrive mange af gruppens store hits – fx “Stop! Stop! Stop!”, “On A Carousel” og “Carrie Anne”.

Hicks var allerede en erfaren musiker, da han kom med i Hollies i februar 1963, hvor han afløste guitaristen Vic Steele. Hicks havde allerede optrådt på britisk tv som 12-årig som medlem af skifflegruppen Les Skifflettes og i tiden op til Hollies-engagementet spillede han rundt omkring på den lokale pub- og klubscene i Manchester.

Tony Hicks har været fast medlem af Hollies siden 1962 og kan derfor se tilbage på en imponerende karriere i et af tressernes mest populære – og i mine ører ofte undervurderede – vokalpopbands. I går blev Hicks 67 år.

The Hollies på finsk tv i 1969

Ikke krediteret foto, lånt fra en Hollies-fansside.

Skriv en kommentar

339 har læst indlægget