Aerosmith debuterer – for 40 år siden

16. januar 2013

Den 13. januar var det nøjagtig 40 år siden Aerosmith udsendte deres første album, der bare hed Aerosmith. I The New Rolling Stone Album Guide anskues albummet som en plade, der baner vejen for den hårde amerikanske rock, der fører frem til Guns and Roses, Mötley Crüe m.fl. En rock’n roll-form, der lever højt på øresønderrivende lydniveau og imposant sceneshow. Begge elementer, der er som skabt til den såkaldte stadionrock.

Man kunne måske også opfatte Aerosmith som en slags Led Zeppelin light. Forstået på den måde, at Steve Tyler, Joe Perry og Co. på sæt og vis kickstarter den amerikanske udgave af betonrocken, som netop Led Zeppelin har grundlagt sammen med landsmændene i Deep Purple og Black Sabbath. Led Zeppelin light skal ikke forstås i nogen nedsættende betydning, men som en konstatering af, at bandet med sin særlige blanding af R&B (bl.a. tidlig Rolling Stones og Yardbirds) og amerikansk rock’n roll-tradition ikke kan følge deres engelske pendanter ud i det sofistikeret intellektuelle og til tider mystiske. Aerosmith forbliver helt nede ved jorden – og det er bandet forblevet lige siden.

Med Mick Jagger-lærlingen Tyler i forgrunden og et hold særdeles kompetente musikere har bandet på album efter album – femten styk studioalbum i alt – leveret elementær, medrivende rockogrul, der gør sig lige godt i store stadiummer og på små intime spillesteder. Lige nu kan du høre hele debutalbummet lige her.

Tilbagespoling

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

433 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62