Hvor kom den fra? Drink to Me Only with Thine Eyes

15. september 2013

Drink to me only with thine eyes,
And I will pledge with mine;
Or leave a kiss within the cup
And I’ll not ask for wine.
The thirst that from the soul doth rise
Doth ask a drink divine;
But might I of Jove’s nectar sip,
I would not change for thine.

I sent thee late a rosy wreath,
Not so much honouring thee
As giving it a hope that there
It could not withered be;
But thou thereon didst only breathe,
And sent’st it back to me,
Since when it grows and smells, I swear,
Not of itself but thee!
Så dukkede den op igen i mit hoved. De indledende linjer: Drink to me only with thine eyes… Og melodien. Jeg tror nok, at det var en af de mange sange, jeg blev introduceret til i folkeskolens engelsktimer. Tilstrækkeligt mange gange til, at den satte sig fast derinde i den indre, usynlige jukebox.
Teksten har – har jeg læst mig til – rødder helt tilbage i det gamle Athen, og den er siden blevet en kær, gammel engelsk sang med tekst af Ben Johnson. Her er den i en majestætisk udgave med ingen ringere end Johnny Cash.

Sangen fascinerer åbenbart fortsat, for senest har den unge sangerinde Laura Wright indsunget den på sit album The Last Rose i en noget anden version.

Jeg foretrækker til enhver til Johnny Cashs…

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

362 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62