Ingrid Skovgaard Raben er død

13. oktober 2013

Det er nogle dage siden (d. 8.10), at Ingrid Skovgaard Raben døde i en alder af 75 år. Af kræft. Men alligevel vil jeg lige kaste en minderund over Ingrid, der blev verdensberømt og kult i Danmark som Ingrid i Ingrid og Lillebror. Det var dengang, der var ‘fjernsyn for dig’ (børn!) i sort-hvidt. Hun var aktiv på skærmene i årene 1966-1976. Og selv om jeg har set udsendelsen og “Kikkassen” nogle gange, så var jeg ikke i den primære målgruppe, da jeg var kommet i puberteten i 1966 og havde andre interesser.

Jeg tror ikke, at det var tilfældigt, at Ingrid Skovgaard Raben havde en baggrund som pædagog, seminarielærer og talepædagog. Det forklarer – for mig i det mindste – hvorfor Ingrid blev en af ikonerne i tvs guldalder. Det var en periode, hvor politisk korrekt tv havde en klar pædagogisk dimension. Vi befandt os i tiden før de oprørske halvfjerdsere, hvor folkeoplysning og dannelse stadigvæk var en væsentlig del af den politiske dagsorden. Og en tid, hvor man for alvor begyndte at tage børn alvorligt som små vordende samfundsborgere og forbrugere. Og Ingrid Raben kunne – som den skolede pædagog, hun var – tale i øjenhøjde, som man siger nu om stunder, med børn og seere.

“Ingrid og lillebror” var improviseret discount-tv  i sort-hvidt. Den slags børnetv ville være utænkelig i dag. Men netop, fordi det var så enkelt og ligetil fik samspillet mellem Ingrid og Bob Goldenbaum (stemmen bag den lille dukkedreng) en troværdighed og autencitet, der var med til at gøre udsendelserne til et hit blandt datidens børn.

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

468 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62