Torben Bille in memoriam

13. oktober 2013

Musikken er din eneste sande ven; den, der altid er der,når den sidste kæreste er skredet; den, der altid er der, når flirten mirakuløst igen bliver til forelsket virkelighed. Loyalitet og fortrolighed i stereo. Og et livgivende los i røven, når det er det, der skal til. Og på repeat, hvis der er brug for det.

Torben Bille i forordet til bogen Lydspor (2001)

Torben Bille døde den 12. april i år. Det er altså et halvt år siden, og for mig en passende lejlighed til lige at sende ham en varm tanke. Når jeg læser anmeldelser af pop og rock i Politiken bliver jeg mindet om, hvad hans fravær fra musikjournalistikken betyder for mig. Det er ganske enkelt et tab, at hans altid varmt engagerede anmeldelser, fødselsdagomtaler og nekrologer ikke længere kan læses i den såkaldt levende avis. Heldigvis kører hans weblog endnu en tid – og bøgerne er der da stadigvæk. Music is your only friend. Rock on – og æret være Torbens minde.

PS. Fotoet ovenfor er lånt fra Torbens endnu eksisterende Facebookside og er taget, da han var i Aarhus. Det var dengang, jeg mødte ham for sidste gang.

 

Skriv en kommentar

189 har læst indlægget