Samisk pop: Sofia Jannok

20. oktober 2013

En sammenhæng, hvor termerne internationalisering og globalisering giver god mening, er populærmusikken (og -kulturen i det hele taget). Den tid, hvor de angelsaksiske kunstnere var altdominerende er ovre og ethvert land og ethvert folk kan være med. Tænk bare på ‘verdenmusikken’, World Music. Derfor er det vel heller ikke overraskende, at også samerne sætter deres præg på populær musikken. Fx i kraft af den 32-årige rensdyrholderske og sangerinde Brita Maret Sofia Jannok, der har udsendt sit tredje album med titlen Àphi (wide as oceans). På det nye album sporer man tydelig indflydelsen fra den samiske sangtradition (de samiske joiks) og den særlige tunge trommelyd. Men ellers er det renlivet popmusik.

 

Skriv en kommentar

774 har læst indlægget