FUK: Foreningen til uddybning af kønsforskellen.

1. september 2007


Inspireret af Uffes melankolske skriverier om uni-sex-lokummer i DR-byen (Erotikken er død) synes jeg, at vi mandlige og kvindelige, anakronisktiske, nostalgiske bloggere skal stifte en virtuel forening: Foreningen til kønsforskellens uddybning. Mottoet skal være: Jo større forskel på kønnene, jo bedre. Vi begynder at grave, så snart foreningen har mere end et medlem. Formålet er selvfølgelig at genetablere mystikken, fascinationen af, tiltrækningen af, dragningen mod det, der er på den anden side af gabet. Når hullet er tilstrækkeligt stort vil vi formodentlig ikke forstå meget af, hvad der foregår på den anden side, men til gengæld vil vi være i stand til for alvor at begære det – og elske det. Og forførelsens vil igen blive en kunstart. Evt. sandhedssøgere udstyrer vi med følgende dogme: Sandhedssøgere henvises til modsatte side. Så kan de jo gå lidt frem og tilbage…

Foreningen vil selvfølgelig være en del af Anakronistisk Bevægelse.

Og, nej, bare rolig, det betyder ikke, at kvinder skal have mindre løn end mænd for det samme arbejde eller ringere ansættelsesvilkår eller ringere adgang til jobs, uddannelse osv. Problemet på arbejdsmarkedet er jo netop, at alle skal være ens, nemlig: som mænd er og har været. Vi skal tværtom fremhæve, at vi er forskellige (fx føder kvinder børn), og netop derfor skal vi behandle hinanden anstændigt og give hinanden samme løn og rettigheder – på trods af forskellene.

Ideer er velkomne.

Opdatering: Bo, Uffe, Suzy Q og Acq har meldt sig – foreningen kører. En stiftende generalforsamling (formalia, formalia…) kan vi altid stable på benene out in Cyberspace.

Opdatering nr. 2: Foreningen til uddybning af kønsforskellen forkortes selvsagt: FUK.

9 kommentarer

 1. Bo kommentarer:

  Jeg er med!

 2. Acq kommentarer:

  God idé. Os mig med.

 3. Uffe kommentarer:

  Jeg melder mig lidenskabeligt under fanerne (medmindre jeg straks bliver udpeget til kasserer!)

 4. capac kommentarer:

  @Uffe: Næh, det eneste du får udpeget er en virtuel skov, så du lystigt kan grave hullet større! :-)

 5. Suzy Q kommentarer:

  haha.. pragtfuldt :)
  men jeg føder altså ikke børn (?) er jeg så ikk en qwuind?

 6. capac kommentarer:

  @Suzy Q: jo, jo, du er også med..

 7. capac kommentarer:

  @Margrethe: jamen, I skal da være velkommen!

 8. Thomas Haugaard Jensen kommentarer:

  Er helt klart med

 9. capac kommentarer:

  @Thomas: Godt så.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

533 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62