Dødsfald: Sean Potts, grundlægger af Chieftans

Author:

Meddelelsen om Sean Potts’ død i en alder af 83 år sendte mig straks tilbage til dengang jeg i halvfjerdserne var til koncert med den irske gruppe. De optrådte i Stakladen (årstallet er jeg ikke helt sikker på, men tror det var i 1976), og det var en af de helt store musikalske oplevelser for mig i den periode. Egentlig var jeg ikke så meget til folkemusik dengang, hvis man ser bort fra Fairport Convention, Fotheringay og et stykker til, men Chieftans ekvilibristiske irske folkemusik blæste mig helt omkuld. Jeg sad på første række og det var bare stort.

Sean Potts var manden, der trakterede de undseelige, men markante instrument, tinfløjten The Tin Whistle.

2 thoughts on “Dødsfald: Sean Potts, grundlægger af Chieftans”

  1. Jeg så dem også, omkring den tid på Roskilde Festival.

    De lignede nogen, der var gået forkert, men det var en stor oplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *