Fra Hollies til Crosby, Stills & Nash

7. oktober 2007

Graham Nash havde lært at synge, da omkring 1967 fik lyst til at prøve noget andet end popsange til de europæiske hitlister og derfor drog til USA, hvor han slog de musikalske pjalter sammen med nogle af resterne fra The Byrds og Buffalo Springfield: Steven Stills og David Crosby. Uden at forklejne de to amerikanernes formåen som sangere og musikere, så er det nok ikke for meget at påstå, at Graham Nashs skoling i flerstemmig sang var af største betydning for Crosby, Stills & Nash vokalarbejder. Siden har Nash indspillet en række fine albums som solist. Dem skal vi vende tilbage til ved lejlighed.
Gruppen besøgte i følge legenden Danmark lige omkring deres internationale gennembrud og gav en koncert i København, som der blev snakket meget og henført om de år. Et akustisk sæt og et elektrisk for en udvalgt skare. Blandt andet den nu afdøde radiomand Palle Aarslev talte med varme i stemmen om den oplevelse i sine P3-programmer.
Nyd gruppens vokalarbejde i en akustisk optagelse fra Woodstock med numrene Marrakesh Express (fra deres debutplade) og Lennon/Mccartney-nummeret Blackbird. Og fra samme film en elektrisk version af A Long Time Gone.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 kommentarer

  1. klaus kommentarer:

    nÃ¥r jeg bliver gammel, vil jeg bo et sted med udendørs sofaer…

  2. capac kommentarer:

    ja, med veranda og den hjemmebrændte inden for rækkevidde…

  3. charlotte kommentarer:

    … veranda med udendørs sofa, brændevinen inden for rækkevidde plus tre fyre, der gider synge præcis sÃ¥dan for én!

Skriv en kommentar

329 har læst indlægget
15,016