1969: The Beatles

13. november 2007

1969 var reelt det år, hvor The Beatles ophørte med at eksistere som band. Den 20. September meddelte John Lennon, at han ikke gad at være med længere, men af juridiske grunde blev det ikke offentliggjort med det samme. Først den 10. april året efter kom den officielle meddelse fra Paul Mccartney.
1969 var ellers et produktivt år for de fire. I januar opførte deres sidste fælles koncert på taget af Apple-bygningen og demonstrerede, at de stadigvæk havde noget at give publikum, selv om der var spændinger mellem medlemmer i studiet, hvor de var i gang med at indspille materiale, som senere blev til “Let it be”. Hele koncerten blev filmet og musikken har i årevis cirkuleret som bootlegs.
Hen på sommeren færdiggjorde de  “Abbey Road”. Derud over var de i gang med en række soloprojekter. Ringo indspillede også en film “The Magic Christian” med Peter Sellers, og John Lennon opholdt sig i Thy noget af tiden.
Trods kraftige opløsningstendenser fejlede kreativiteten ikke noget, og de fire liverpooldrenge fik ikke mindre end fem sange på den amerikanske hitliste: “The Ballad Of John And Yoko” (#8), “Come Together” (#1), “Don’t let me down” (#35), “Get Back” (#1) og “Something” (#3).

Rooftop-koncerten: Del I, Del II og Del III.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

448 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62