Fra Molde via Stockholm til Aarhus: Ane Brun

13. november 2014

Ane Bruns – eller Brunvold, som hun egentlig hedder – musikalske løbebane startede for alvor, da hun i 2001 slog sig ned i den svenske hovedstad Stockholm. Bag sig  havde hun en opvækst i en kunstnerisk anlagt familie i Molde, Norge, musikalske tilløb og nogle forsøg på at få en universitetsuddannelse. Men musikken fik overtaget. Og i 2002 kom hendes første langspiller med den pirrende titel Spending time with Morgan, der måske ikke blæste nogen omkuld, men dog gjorde opmærksom på et oplagt singer-songwriter-talent med potentiale.

Bedre gik det i 2005 med albummet A Temporary Dive, der kom efter en længere pause fra musikken. En mere moden plade, der blev godt modtaget af musikpressen og kastede en del musikprisnomineringer af sig. Pladen blev fulgt op af endnu en senere samme år, hvor Duets udkom. En plade, hvor Brun som titlen angiver sang duetter med en række kunstnere – bl.a. Ron Sesmith, Teitur og bandet Madrugada.

I tiden efter har Ane Brun optrådt i forskellige udgaver – lige fra ren solist over større ensembler med strygere osv. Og hendes variation som udøvende kunstner afspejler sig også på de plader, hun siden har udgivet: Chaning of the Seasons (2008), Sketches (2008), It all start with one (2011) og et par live-plader (2007 og 2009). Sidste år kom der også en retrospektiv opsamling, Songs – 2003-2013, der giver et fint tværsnit af den begavede singer-songwriter med den smukke stemme. I morgen lægger hun vejen forbi den jyske hovedstad, hvor hun giver solokoncert. Den har jeg set frem til længe – og vender selvfølgelig tilbage, når den er oplevet.

 

Skriv en kommentar

179 har læst indlægget