Young Flowers besøger Aarhus i morgen

13. februar 2015

Ja, jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg har set frem til koncerten med genopståede Young Flowers. Bandet, der med kun to album – Blomsterpistolen (1968) og No 2 (1969) – skrev sig varigt ind i dansk rockhistorie. Oprindeligt bestod Young Flowers af Jens Henrik Dahl (gt.), Peter Ingemann (bas og sang) og Ken Gudman (trommer). Jens Dahl blev hurtigt erstattet af Peer Frost fra Peter Bellis Les Rivals. Efter gendannelsen af bandet i 2013 har ex-Gasolin Søren Berlev overtaget pladsen bag trommerne i stedet for afdøde Ken Gudman.

Young Flowers var det danske svar på tresserbeatens store trioer, Jimi Hendrix Experience og – måske ikke mindst – Cream. Og musikken var også præget af tiden – fra psykedelisk beat over britisk R&B-funderet rock.

Gruppens plader er heldigvis blevet genudsendt i flere omgang. Senest er der kommet en samling af studieindspilingerne under titlen Take Warning (dobbeltcd på Rpm International). Og de to første rigtige studiealbum findes også i boksen Dansk Rock Historie (den gule boks). Og så har Tømrer Claus udgivet en live-plade (Young Flowers Live) og en plade med radiooptagelser (DR Sessions) på sit plademærke Karma Music i hhv. 2002 og 2004. Så bandets musik er veldokumenteret.

Young Flowers fik også æren af at levere lidt musik til Jens Jørgen Thorsens Henry Miller-filmatisering Stille dage i Clichy, hvor de optræder med numrene “Menilmontant” og “Party Beat” side om side med Country Joe McDonald, Papa Bue’s Viking Jazz Band, Ben Webster m.fl. Dengang fint selskab at være med i.

Jeg vender tilbage med en omtale af koncerten, der foregår på Atlas,  snarest.

Skriv en kommentar

296 har læst indlægget