Capac anbefaler: Marika Hackman – We sleep at last

16. februar 2015

Efter en voldsom weekend med skyderier og drab i landets hovedstad, så er det en lise at lande inde i hovedtelefonernes isolation med Marika Hackmans debutalbum We sleep at last.

Den 22-årige Hackmann debuterede i 2012 med singlen “You come down”, der blev fulgt op i januar 2013 af en EP med coverversioner og kort efter af minialbummet “That Iron Taste” med egne sange. Siden er der kommet to EP’er, “Sugar blind” i december 2013  og “Deaf Heat” i april 2014. Man kan lytte til disse plader på hendes hjemmeside.

Debutalbummet, der udkommer i dag, byder på helt nyt materiale, og den er produceret af Charlie Andrew (der har arbejdet med fx Madness, Alt J og mange andre). Og de 12 sange på pladen byder på et meget feminint univers af meget melodiøse sange af en sfærisk, let skønhed. Det er moderne folkrock, hvor rocken er  nedtonet til det rudimentære og fokus er på Marikas spindelvævstynde og skrøbelige pigestemme, der er både introvert og ekspressiv på samme tid. Hun er – måske forventeligt – blevet sammenlignet med både Nico og Joanna Newsom, men disse sammenligninger skyder efter min mening forbi. Marika Hackman er helt sig egen i sin afdæmpede og meget pigede udgave af britisk folk. Hvis man er til luftig, iørefaldende alfe- og feagtig folk, så er der noget at gå efter på Marika Hackmans debutalbum. Hermed anbefalet.

Marika Hackman. We sleep at last. Producer: Charlie Andrew. Dirty Hit. Udkommer i dag.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

162 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62