Døden har høstet: Andy Fraser

18. marts 2015

Døden høster i disse dage. Først røg bassisten Mike Pocaro fra Toto, så kom turen til tangentspilleren Jimmy Greenspoon fra Three Dog Night. Og nu erfarer jeg så, at bassisten Andy Fraser fra halvfjerserbandet Free har forladt os. Fraser var medkomponist til gruppens helt store hit “All Right Now”.

Dødsårsagen er i skrivende stund ukendt. Fraser var en af de musikere, der blev udlært hos John Mayall og hans Bluesbreakers, inden han kom med i Free. Senere var han med i The Firm og Bad Company.

 

2 kommentarer

 1. AagePK kommentarer:

  Andy har haft AIDS og Kaposis sarkom siden midt i ’90-erne. Ifølge et interview i BBC i 2005, hvor han ogsÃ¥ kom ud som homosexuel.
  Det utroligt fede og meget befordrende ved britisk blues og rock er jo, at musikerne vandrede rundt hos hinanden: Andy blev af Sappho Korner introduceret til hendes far, Alexis. Ham kender vi herhjemme mest fra samarbejdet med Peter Thorup, jeg var så heldig at møde dem begge ved en svedig koncert i sommeren 69, i Brændegårdshaven på Bornholm. Hold da helt kæft, hvor det gik! Sammen skrev de jo bl.a. kendingsmelodi til BBCs Top 20; jeg har altid ment, at DR ikke lærte deres besøgelsestid, hvad behandlingen af Peter Thorup er et bevis på.
  Så Andy, der indtil da var klassisk pianist, detr lige var gået igang med at spille guitar, gik i lære hos Alexis. Da denne af John Mayall blev spurgt, om han kendte en habil bassist, overlod han ham Andy. Som var 15 år på det tidspunkt!
  Men han nåede utroligt meget. RIP, du har gjort det godt!

 2. capac kommentarer:

  @AagePK: ja, jeg har godt læst om hans lidelser, men også, at det ikke skulle være dem, der slog ham ihjel i sidste ende. Men lad os se, om der kommer nye oplysninger om den reelle dødsårsag.
  Vigtigst er det dog at erindre ham som en af de fine repræsentanter for den britiske R&B-baserede beatmusik fra kredsen omkring Alexis Corner og John Mayall. Mon de to herrer nogensinde kan takkes og respekteres nok for det bidrag, de har leveret til populærmusikken i det 20. og 21. århundrede?

Skriv en kommentar

179 har læst indlægget