Capac anbefaler: Ola åkerman – Explosion!

1. juni 2015

Explosion! hedder Ola åkermans nye plade. Og der står flammer ud af hans trombone på coverfotoet. Og så burde vi jo allerede være advaret om, at det må være brændfarligt materiale, pladen byder på. Og det er det også, hvis man dermed mener musik, der fænger og antænder lytteren.

Sammen med sine musikere – Magnus Lindberg (guitar), Måns Mernsten (tangenter), Mats Ingvarsson (bas) og Marcus Liliequist (trommer) – har åkerman skabt et medrivende, dansant album, der befinder sig i krydsfeltet mellem jazz, funk, soul. Altså musik, der et eller andet sted står i gæld til den fusionsmusik, der blev skabt og udviklet i halvfjerdserne af folk som Miles Davis, Weather Report, Return to Forever, Herbie Hancock og mange andre, som modigt satte sig ud over jazzpuristernes berøringsangst i forhold til tidens mere “folkelige” musikalske udtryk. Og gjorde det med udpræget succes.

åkerman har skrevet alle numrene på pladen og befinder sig centralt og med tyngde i det musikalske udtryk med sin personlige stofmættede, fyldige trombonelyd. Men samtidigt levnes der – helt i jazzens ånd – god plads til de andre musikere, der får lov til at udfolde sig improvisatorisk ved siden af åkermans trombone og sammen væver de et tæt og organisk lydbillede. Pladen byder på på regulære uptempo-numre, der direkte appellerer til danseskoene, og på forfinede ballader – som fx “Maybe the flower will blossom after all” – der inviterer til fordybelse og meditation. Explosion! er en plade, der rækker ud mod både den inkarnerede elsker af jazz-funk-fusion og andre lyttere, der blot sætter pris på musik, der kan sætte gang i fest og dans, men også vil kunne dyrke fordybelsen. Hermed anbefalet.

Ola åkerman. Explosion! Producer: Ola åkerman. Callibrated Music. Udkom d. 29. maj.

 

 

Skriv en kommentar

267 har læst indlægget