Den spanske borgerkrig

Author:

I disse dage er det 80 år siden den spanske borgerkrig begyndte. Og jeg har skannet de store tv- og radiokanaler for at se, om der ikke skulle være et enkelt indslag eller måske endda en hel temaudsendelse i den anledning. Men jeg kiggede forgæves (eller også har jeg overset noget, men jeg tror det ikke…). Og det siger måske noget om den tid, vi lever i. Om den voksende historieløshed og vores nærsynede optagethed af, hvad der sker lige nu i vores kulturkreds, og tro på, at vi nok kan forstå samtiden uden en historisk kontekst.

Selv om man kunne mene, at netop den spanske borgerkrig kunne give stof til eftertanke i forhold til også vor tids store konflikter og politiske tendenser. Men sådan skal det åbenbart ikke være…

Og så tænkte jeg, at jeg hellere måtte markere årsdagen med et lille indkøb af noget politisk orienteret musik, og det endte med noget af Mikael Wiehe, der stadigvæk toner (rødt), rent flag – politisk set.

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *