Marine Girls – indiepop fra firserne

26. februar 2008


Via Bedazzled TV bliver jeg mindet om engelske Marine Girls, der havde en kort aktiv periode i starten af 1980’erne. Et pigeband, bestående af Tracey Thom, Gina Hartman – henholdsvis guitar og percussion plus sang – og Jane Fox og hendes lillesøster Alice, der sang og slog på slagtøj. De var nogenlunde samtidige med de tidligere omtalte Raincoats, men excellerede i små iørefaldende sange om livets banaliteter. Et par albums blev det til, med sigende titler som “Beach Party” (80) og Lazy Ways (81). Gruppen var måske mest af alt et fritidsprojekt, der opløstes i 1983, da pigerne skulle videre med deres uddannelser. Men et meget charmerede fritidsprojekt. Tracey Thom fortsatte i Everything But The Girl, der fik pæn succes. Marine Girls’ to albums er siden genudgivet på en cd.

A Place in the Sun

Beach Party

Everything But The Girl – On My Mind (Marine Girls-sang)

Skriv en kommentar

357 har læst indlægget