Joe Gibbs – reggaeproducer – er død, 65

3. marts 2008

Halvfjerdserne var det årti, hvor reggaen for alvor slog igennem på det internationale musikmarked. Og en af de producere, der var med til at sætte dagsordnen og skabe lydbilledet var Joe Gibbs. Efter i en del år at have udsendt rocksteady-musik på Jamaica på egne pladeselskaber slog Joe Gibbs igennem i England med Nicky Thomas og “Love of the Common People“, der nåede en niendeplads på UK-hitlisten. Herefter producerede han et hav af singler med navne som The Ethiopians, Delroy Wilson og The Heptones. Og i 1972 indgik han et samarbejde med lydteknikeren Errol Thompson og studiegruppen The Professionals, der bestod af ingen ringere end Robbie og Sly Dunbar og guitaristen Earl Smith. “The Mighty Two”, som producerparret blev kaldt, producerede en række singler, hvoraf flere blev hits. Fx. Dennis Browns “Money in my Pocket“, Big Youths “Ah So We Stay” og Black Uhuru “Eviction”. Hertil skal lægges utallige tophits på Jamaica.
Størst succes fik Gibbs i England i 1977 med udgivelsen Two Sevens Clash med Culture. Albummet betragtes som en milepæl i reggaemusikken og blev en stor inspirationskilde for The Clash.
I 1993 vendte Gibbs tilbage til Jamaica, hvor han genoptog arbejdet som lokal pladeproducer. Et hjertetilfælde satte en stopper for hans virke.

June Lodge Someone loves you honey (1980’erne)

Joe Gibbs – Sir Gibbs’ udgivelser – se her. Mere om Gibbs her.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

180 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62