Mikrolån til fattigrøve – Fra social- til arbejdsmarkedspolitik

17. marts 2008

Den tidl. Venstresocialist, feminist, SF’er og Socialdemokrat, nu medlem af det vistnok liberale Venstre og socialminister, Karen Jespersen, har fået en god idé. Hvorfor ikke overføre den Nobelpris-ramte mikrolånsidé til fattige danskere. Bumser, sprittere, hjemløse osv. Giv dem ansvaret for deres eget liv. Så kan de starte en mobil cykelsmedie eller et skærsliberi og blive selvforsørgende og initiativrige. En ægte nyliberalistisk tanke: få et job, tjen dine egne penge og betal (så lidt som muligt i) skat. Jeg kan allerede høre Claus Hjorth Frederiksen klappe i sine små hænder.
Øh, i øvrigt: Er dette ikke en åbenlys indrømmelse af, at fattigdom er et reelt problem i Velfærds-Danmark?

2 kommentarer

  1. c bagger kommentarer:

    Måske en mægtig god ide.
    Men først må man løse problemerne der er årsagen til at folk er hjemløse.
    Men at forklare den problematik til en som C.H.Frederiksen er som at forklare følesen af fuglens frie flugt til en regnorm…… forvente at den forstÃ¥r.For dernæst spontant begiver sig ud pÃ¥ en flyvetur.

  2. capac kommentarer:

    @c bagger: Problemet er, at der ikke siges noget om at løse folk problemer først. De skal bare i gang, skal de. Iværksætteri på bunden.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

305 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62