The Adverts – et punkband med succes…

22. marts 2008

Tre år, godt og vel, fik det engelske punk-band The Adverts sammen. Forgrundsfiguren var den nydelige punktøs Gaye Advert, der sammen med T.V. Smith dannede bandet i 1976. I London slog de sig sammen med guitaristen Pickup og trommeslagere Driver.
Bandet havde det held at blive godt eksponeret på The Roxy, der var et af scenerne for de nye punkbands. Og ders første officielle hit – Bored Teenagers – var med på live-albummet Live At The Roxy WC2, der blev optaget netop dér. Kort tid efter kom de i stald hos det førende nybølge-selskab Stiff Records. Det hjalp også godt på successen, at de fik lov til at være support-band for mange af de førende navne, fx The Damned, Iggy Pop og The Jam, og i august 1976 fik de så deres første regulære singlehit med Gary Gilmore’s Eyes, der handlede om en morders ønske om at få sine øjne doneret til lægevidenskabelig forskning. En ornli’ syg punk-sang. Sangen skabte furore om bandet, og det kom i Top Of The Pops. Det næste hit kom med gruppens fjerde single “No Time To Be 21”, der blev fulgt op af debutalbummet Crossing The Red Sea, der var med til at cementere bandets ry som et af de centrale punk-bands. Medvirkende til dette renommé var T.V. Smiths evne til at indfange punkoprøret og -attituden i sine enkle tekster. En akkord og en enkel tekst…
Selv om bandet fortsat lavede lytteværdig musik og udsendte endnu et album i 1979 – Cast Of Thousands – var det ikke nok til at fastholde den kommercielle succes, og efter deres managers, Dave Dempseys, død ved en ulykke, gik medlemmerne hvert til sit.No Time To Be 21

Bored Teenagers

Live at The Roxy

Gary Gilmore’s Eyes (Top Of The Pops, 1977)

Skriv en kommentar

640 har læst indlægget