Synspunkt: Det er musikken der tæller

4. august 2018


Ovre på Facebook har jeg været involveret i en “tråd”, der drejer sig om David Crosbys opfattelse af ABBA. Kort fortalt har Crosby tweetet, at ABBA var noget hundelort, dog poop. Det har han selvfølgelig lov til at mene (og det var der mange langhårede, der mente i halvfjerdserne…).
Det giver mig bare anledning til at mene, at Crosbys holdning jo ikke gør ham selv til en dårligere musiker. Det afgør alene hans musik.

Lidt i forlængelse af det, så har nogen fundet en gammel filmstump med Paul McCartney og fru Linda McCartney, hvor ægteparret tilsyneladende skændes, sådan som kærestepar nu engang gør, og forsones. Måske er der tale om et oplæg til en video eller noget. Vi ved det ikke, men det er også lige meget. Om McCartney har skændes med sin kone, om John Lennon har tævet sin, om Ringo Starr var alkoholiker – og så videre – er ganske ligegyldigt, når det gælder musikken. Det er den der tæller. Og det er en fejl at tro, at man kan udlede noget om musikkens kvalitet i musikernes nok så turbulente liv.

Skriv en kommentar

75 har læst indlægget