Trommeslageren Jon Hiseman er død, 73 år

Author:

Han er blevet kaldt “trommeslagernes trommeslager”, Jon Hiseman, der netop er død af kræft i hjernen. Han blev især kendt for jazz-rock-bandet Colosseum, som han stiftede og var leder af i fire, markante år. Men inden da havde han være omkring kendte navne som Graham Bond Organisation, Geordie Fama og John Mayall. Inspireret af John Mayall stiftede han så – sammen med saksofonisten Dick Hestal Smith – Colosseum, der fik lave tre album inden opløsningen i 1971.

Efter Colosseum dannede han Tempest og Colosseum II, der dog ikke fik samme succes om det opr. Colosseum, selv om det have selveste Gary Moore som leadguitarist. Senere gendannede han også det gamle orkester i dets oprindelige konstellation.

Det blev også til et samarbejde med Andrew Lloyd Webber, tv og Parapharnalia (der er Hisemans kones band).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *