August 1968: plader en masse

25. august 2018

August 1968 var en af de frugtbare måneder for pladeindustrien. Cream udsender i starten af måneden deres tredje album Wheels of Fire. Beach Boys udsender to opsamlinger. Dels Best of Beach Boys vol. III og Stack of Tracks. Sidstnævnte er, som tidligere omtalt, noget så udsædvanligt som lydsporet til en række af bandets sange med det formål, at fans og andre vil kunne synge selv til musikken. Pladen floppede totalt. Best of-pladen skulle kompensere for albummet Friends, der heller ikke solgte allerbedst.
Seneree på månede udsendtes Fleetwood Macs andet album Mr. Wonderful, der som debuten bød på bluesrock. Nogenlunde samtidig kom 5th Dimensions Stone soul picnic.

Og på månedens sidste dag kommer der virkelig skred i sagerne med The Byrds Sweetheart of the Rodeo, Donovan in concert, Blue Cheer Outsideinside, Country Joe and the Fish Together og plader med James Brown, Diana Ross & the Supremes, Frank Sinatra, Sammy Davis Jr., The Vogues, Marvin Gaye & Tammi Terrell. Og det var kun en forsmag på, hva resten af ’68 bød på på plade.

Skriv en kommentar

61 har læst indlægget