Ung, talentfuld og sort

13. september 2018

Vi skal ikke sådan slippe Bob Andy og Marcia Griffith. Deres udgave af “Pied Piper” var duoen andet hit. Det første og største var “Young, gifted and black”, der var lige ved at nå top ti på singlehitlisten i 1971. Ialt nåede duoen at være på hitlisten i samfulde 25 uger over en periode på knap 18 måneder. Godt gået, men alligevel gik de hver til sit midt i halvfjerdserne, fordi det økonomiske udbytte af anstrengelserne var for pauvert. Men duoen efterlod sig en lille håndfuld LP’er og ditto singler.

“Young, gifted and black” er i øvrigt også et covernummer. Skrevet af og først indspillet af Nina Simone i 1969. Siden fortolket af Donna Hathaway, Aretha Franklin og altså Bob & Marcia. Også the Heptones lavede en udgave samme år som duoen, og sangerinden Meshell Ndegeocello har lavet en udgave så sent som i 2012 opå en hyldestplade til Nina Simone. Og så har – af alle – Elton John fortolket sangen…

Skriv en kommentar

44 har læst indlægget