Lecia Jønsson – 70

18. september 2018

Har man sagt Lecia, så siger man næsten automatisk også Lucienne. For søstreparret Lecia & Lucienne har været nærmet en instituttion i dansk popmusik, siden dengang i 1961, hvor de deltog i en sangkonkurrence på Damhuskroen og blev nr. 3. Siden gik det stærkt for de to velsyngende piger med pladekontrakt og optræden sammen med forskellige orkestre, fx Trefters, Telstars, Meteors og The Scarlets, som de blev en fast bestanddel af. Samtidig med at de sang kor for mange af tidens store kunstnere, lige fra Peter Belli til Birthe Kjær. For korsang var deres specialitet, og de har med deres korarbejde været med til at definere mange popsange for eftertiden.

I dag fylder storesøster Lecia Jønsson så 70. Siden 1988 har hun været solist, men omkring 1992 valgte hun at trække sig ud af offentlighedens søgelys og har især sunget jazz, samtidig med at hun har arbejdet for Egmont som kreativ medarbejder. Til lykke til en markant stemme i dansk pop.

Skriv en kommentar

262 har læst indlægget