Capac anbefaler: The Reptones – Human Speed

22. oktober 2018

The Reptones er gamle kendige her i bloggen. I 2014 omtalte jeg bandets andet album. Og med det nye album Human Speed er vi, hvis ellers jeg kan tælle, nået frem til københavnerbandets fjerde album.

Og det er med tilfredshed, at denne lytter kan konstatere, at Reptones holder fast i det oprindelige koncept, hvor sangskrivningen læner sig venligt op ad en især amerikansk rocktradition for storslåede, episke sange i fyldige rockarrangementer. Uden at der er tale om epigoneri, for Reptones har i mellemtiden fundet deres udgave af denne tradítion, deres egen stil så at sige.

Bo Bech (sang og tangenter) står for produktionen og har skrevet alle sangene på pladen (med hjælp fra Kim Heibon, Jakob Lund og Nicholas Ginbey). Og så synger han for. Og denne dominante position forklarer måske, at pladen i høj grad har et sanger-sangskriver-præg over sig. Akkurat som det er almindeligt i meget af den omtalte rocktradition (Springsteen, Petty osv.).

Og det er utvivlsomt også forklaringen på, at sangene – deres forskellighed til trods – minder meget om hinanden i deres opbygning. Kredsende om Bo Bechs gode mandsstemme finder man komplekse arrangementer med god brug af flot korarrangementer og en solid rockbund, hvor der både er tæthed og plads til at de enkelte instrumenter står klart og skinnende i lydbilledet.

Titlen Human Speed henviser til den gamle sandhed, at man ikke skal mere travlt end at man selv – eller sin sjæl – kan følge med. Og den er en hilsen til en afdød kammerat, der måske ikke kunne realisere det. Til gengæld kan man sige, at Reptones – bl.a. i kraft af tekstforfatter Kim Heibons eftertænksomme linjer – forstår at finde en moden balance mellem et flot rockudtryk, der er farvet af mange stilistiske inspirationselementer, og tekster, der lidt mere voksne og velovervejede end man måske er vant til i moderne dansk populærmusik. Et helstøbt adult orientede album er det blevet til. Og den passer fint ind i den tradtion på pladehylden. Hermed varmt anbefalet.

The Reptones. Human Speed. Produktion: Bo Bech. Target Records. Er lige udkommet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

110 har læst indlægget
15,013