Capac anbefaler: We Are The Way For The Cosmos To Know Itself – Flashbacks EP

24. oktober 2018

Flashbacks kalder trioen We Are The Way For The Cosmos To Know Itself – bestående af Mads Kinnerup Jørgensen, Julie Møller Christiansen og Martin Brunbjerg Rasmussen – deres debut-EP – et filmisk begreb for det forhold, at noget i fortiden vender tilbage til en. En genkaldelse af det, der var engang. Og det er også, hvad EP’ens tekstunivers kredser om, det tilbageskuende og det nostalgiske. Måske tydeligst i titelsangen.

Desværre må jeg afstå fra at citere teksterne, der ikke er aftrykt i coveret eller til at finde ude på det store net. Men skidt nu med det. For musikken på pladen er kun delvist tilbageskuende og nostalgisk. I hvert fald kun i den forstand, at trioens udgave af elektronisk pop – selvfølgelig, fristes jeg til at skrive – står på skuldrende af de store electronicapopbands fra firserne og halvfemserne. Og det er godt, for det garanterer, at der både er noget for dem, der sværger til elektroniske lydflader og dem, der i lige så høj grad sværger til pop, man kan synge med på og ikke mindst danse til. Og de ialt fem numre, EP’en byder på, indfrier dette indskrevne løfte.

Det er fem numre, der arrangementmæssigt ligger meget tæt op af hinanden og dermed giver et billede af gruppens aktuelle stil. Midt i lydbilledet ligger først og fremmest Julies fine, klare vokal. Og lige under ligger en massiv, ja næsten tung, trommelyd, der banker og river i øre og krop. Og disse to modpoler er så vævet ind i en fyldig, ja storartet og -slået flade af elektropop, skat af tangenter, guitarer og andet isenkram. Og der er ingen tvivl om, at trioen kan skabe en poplyd, der må kunne række ud over fanrækkerne – også til et publikum, der ikke normalt er til electropop.

Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke altid er til electropop. De tre dansker her udgør dog en undtagelse. Trioen her har bedrevet en EP, der har været svær at få af grammofonen, siden jeg modtog den blå vinyl for en dag siden. Og bedre argument kan jeg næsten ikke give for at opfordre jer til at lytte med. Hermed varmt anbefalet fra capac.

We Are The Way For The Cosmos To Know Itself – Flashbacks EP. Celebration Records. 19. oktober.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

112 har læst indlægget
14,808