Farvel til Honey fra The Honeycombs, 75 år

5. januar 2019

Det lader til at januar skal blive en morbid måned i musikverden. Nu meddeles det også, at Honey Lantree, der var (noget så usædvanligt dengang) trommeslager i The Honeycombs, der lagde ud med et nr.1-hit i hjemlandet. “Have I the Right” blev velfortjent et stort hit med sin særlige blanding af rock og pop. Et rigtigt iørefaldende hit, der holder den dag i dag. Det hjalp også, at den uortodokse producer Joe Meek straks så potentialet i Honeycombs og stillede sit studie til rådighed for indspilningen.

Honey var egentlig damefrisør, men fik chancen, fordi de andre musikere manglede en trommeslager – og det viste sig, at hun havde et helt særligt talent for lige netop det instrument. Helt i tråd med tidsånden var der mange, der troede, at Honey Lantree med sin smarte Beehive-frisure og chicke fremtræden blot var en gimmick og slet ikke spillede trommer. Men det gjorde hun og hun fortsatte som sådan i diverse gendannelser af gruppen helt frem til 1980’erne.

Skriv en kommentar

126 har læst indlægget