Sig ordet: Pædofili

28. maj 2008

Forleden blev et højstående politimand taget i at ville chatte sig til sex med en 13-årig. Eller rettere: En voksen kvindelig journalist, der udgav sig for at være en trettenårig pige. Så var det en soldat fra den danske hær, der gik i gyngen. Hvis man kan sige det sådan. Og i dag var det en pensionist, der ville i nærkontakt med en under den seksuelle lavalder.
Og medierne har travlt med at stille gabestokkene op. Og politikerne med at udtænke nye forbud og skærpede straffe. Og politiet har allerede opgraderet deres indsats med politiagenter…
Men hvor er eftertanken? Hvordan kan de være, at vi i disse år oversvømmes med pædofili-sager. Nationalt og internationalt? I dagens avis efterlyser Institut for Menneskerettigheder en forskning i emnet pædofili. Ud fra en erkendelse af, at straf og forfølgelse ikke ‘griber fat om ondets rod’, som det udtrykkes. En ting er er at forfølge og straffe forbrydere, noget andet er at forebygge. Og forebyggelse forudsætter forståelse – og det vil sige forskning. Historisk, kulturel, psykologisk osv. – forskning.
Her i bloggen kan vi kun bifalde den nøgterne eftertanke, inden klapjagten for alvor stjæler mediernes kulørte forsider. Hvad stiller vi op med pædofilien i et samfund, der i den grad dyrker ungdommen? Er det tilfældigt, at en ungdomsfikseret kultur fremmer pædofili? Forskning må der til for at give nogle holdbare svar…

6 kommentarer

  1. Rasmus kommentarer:

    Jeg tror desværre der altid har været et stort antal pædofile derude, men at der er kommet mere fokus på dem, fordi de i kraft af internettet har fået lettere adgang til at tilfredsstille deres syge fantasier, hvad enten det foregår via billeder/video eller de såkaldte sexchats. Øget fokus og lettere tilgang betyder desværre også at flere af dem, som måske tidligere ikke ville have ageret på deres lyster, nu gør det fordi det er nemt.

    Jeg hilser Ekstra Bladets undercoverjournalistik velkommen i dette tilfælde, for for hver pædofil de kan skræmme til at holde sig på måtten, er det et barn et barn skånet. Men i den store sammenhæng er det tilgængeligheden der skal slås ned på, hvis det skal have en bredere effekt.

  2. filoffen kommentarer:

    Det næste bliver vel, at du foreslår, at vi, udover øget overvågning og strengere straffe, også skal prøve at FORSTÅ, hvorfor nogle mennesker bliver terrorister. Tsk, tsk, tsk.

  3. capac kommentarer:

    @Rasmus: Jo, pædofilien er ikke et nyt fænomen. Men det kunne jo være interessant at finde ud af, om vores “liberale” kultur – herunder internettet – fremmer det.

  4. capac kommentarer:

    @filoffen: Næ, hvorfor forstå, når man kan kappe hovedet af folk i stedet?! :-D

  5. Rasmus kommentarer:

    Det tror jeg bestemt det gør, alene i kraft af, at det er så meget mere lettilgængeligt.

  6. capac kommentarer:

    @Rasmus: Noget andet er sÃ¥ at forklare, hvorfor sÃ¥ mange har seksuel interesse i børn…

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

216 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62