Boghugst: Klaus Høeck – Legacy

1. oktober 2019

Jeg prøver at begrænse mine bogindkøb (det svarer til at holde op med at ryge, drikke eller tage andre euforiserende og stimulerende stoffer) og går ikke længere – som tidligere fortalt – på de årlige bogudsalg. Men i dag ramte jeg ganske uforvarende ind i et lille udsalg hos Arnold Busk i Århus. Lige inden for døren stod et bord med en bunke bøger (og andre medier) til kr. 20 pr stk. Og det endte med at jeg fik digteren Klaus Høecks  2015-opus Legacy med hjem. Høeck er en af de store, moderne, velanskrevne og berømmede digtere. Og han har for vane at skrive tykke bøger, digtsamlinger. Således også denne, der er på 589 sider (ink. et lille appendix). Dertil kommer, at bogen er fuld af guacher af Jørgen Bispelund Knudsen.

Høeck er 80 år nu, og titlen Legacy kan godt forstås som digterens arv til danske læsere. Digterens bud på, hvad “det hele” går ud på. Han er en af de digtere, der har lært sig at skrive om alt – og det gør han så. Og undervejs har han også skrevet om musik – bl.a. Dylan og Bowie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

30 har læst indlægget
14,852