Rockmytologi: Bob Dylan og motorcykelulykken

12. juni 2008

Rocken har sine myter, og mytemaskinen kører stadig. En af de begivenheder, der har været omgærdet af mytologiske tåger er Bob Dylans famøse motorcykelulykke i hjemegnen Woodstock den 29. juli 1966. Ret meget mere har man ikke fået at vide om hændelsen. Men den har fået en stor betydning i fortolkningen af mandens musikalske udvikling. Dylanologer taler om et før og et efter The Bob Dylan Motor Crash. I Politiken kan man så læse, at en hollandsk forfatter ved navn Jan Cremer mener at vide, at Dylan slet ikke oplevede nogen motorcykelulykke. I sin selvbiografi fortæller Cremer, at han mødte Dylan i 1966, og Dylan fortalte ham, at han var indlagt til behandling for narkomisbrug. Oplysningen har vakt opsigt i Dylan-kredse, der ikke vil tro på Cremer. Er det rigtig? Hvem ved. Mytemaskinen kører videre. Og Dylan holder nok som sædvanlig kæft, når det drejer sig om sit privatliv.

Bob Dylan – It’s All Over Now, Baby Blue (Live 1965)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. hhs kommentarer:

    Jeg ved ikke hvor meget nyt Jan Cremer har fat i, men siden ’ulykken’ har der været massevis af rygter om, at Dylan i virkeligheden var til afvænning. Han har selv sagt, at ”I was pretty wound up before that accident happened. I probably would have died if I had kept on going the way I had been”

  2. capac kommentarer:

    @hhs: Næ, jeg ved heller ikke om der noget nyt i historien. Der er blevet grublet meget over den motorcykelhistorie. SpørgsmÃ¥let er nok ogsÃ¥, om den er særlig interessant – kunstnerisk betragtet!?

Skriv en kommentar

420 har læst indlægget
14,928