50: Kinks – Arthur (Or the Decline and Fall of the British Empire)

10. oktober 2019

The Kinks bidrag til 1969 var concept-albummet Arthur (Or the Decline and Fall of the British Empire). Som forgængeren The Kinks are the Village Green Preservations Society (1968) fik pladen om Arthur meget fine anmeldelser og kritikeranalyser med på vejen og blev af mange betragtet som et foreløbigt højdepunkt for sangskriver Ray Davies. Men – publikum var ikke begejstrede på samme måde. Village Green havde besvær med overhovedet at komme på hitlisterne, men det gik dog bedre for Arthur-pladen, selv om den ikke blev nogen kommerciel succes. Kinks betalte prisen for at tage albumformatet alvorligt efter at have været – som de fleste britiske beatgrupper – en udpræget single- og hit-gruppe i de tidlige tressere. Men se i bagklogskabens diffuse lys, så fremstår de to plader stadigvæk som Kinks finest hour kunstnerisk set.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

31 har læst indlægget
14,852