50: Creedence Clearwater Revival – Willy and the Poor Boys

3. november 2019

Det flaskede sig virkeligt for Creedence Clearwater Revivial i 1969. Bandet var brudt igennem i 1967-68 med tre singler, bl.a. Suzie Q og I put a spell on you. Så 1969 handlede om smede medens jernet var varmt. Det førte til album nr. 2 Bayou Country med hitsinglerne “Proud Mary” og “Bad Moon Rising”. Og så fulgte album nr. 3 Green River, hvor titelsangen kom ud som single.

Og samtidig turnerede bandet intenst og optrådte både på Atlanta Pop Festival og Woodstock. Ganske vist kom deres optræden ikke med i filmen og på pladerne fra Woodstock (i første omgang), men deres optræden havde gjort indtryk på publikum endda.

Bandet holdt dampen oppe og lavede album nr. 3 det år, Willy and the Poor Boys, der brændte igennem med klassikere som “Down on the Corner”, “Fortunate Son” og “Cotton Fields”. Pladen faldt i kritikernes smag og blev kaldt bandets bedste. Selv Robert Christgau måtte overgive sig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

30 har læst indlægget
14,928